Održana premijera predstave “Čekaonica”

U četvrtak 30.06.2022. godine u Centru za kulturu Zavidovići s početkom u 20 sati održana je premijera predstave “Čekaonica” koja je nastala u sklopu projekta “Škola glume” koji realizira CZK Zavidovići.

Predstava “Čekaonica” nastala je po istoimenoj drami autorice Marine Vujčić.

U čekaonici liječnika opće prakse susreću se ljudi kakve svi poznajemo, svako sa svojom pričom o čekanju. Čekanje poprima dimenziju “propuštanja života” u navici iščekivanja “nečega” što će ga popraviti, promijeniti, poboljšati. Metafora života kao čekaonice “boljeg sutra” postaje njihov zajednički nazivnik.

Na konkursu “Marin Držić” za 2010. godinu drama je uvrštena u uži izbor od 12 drama predloženih za izvođenje hrvatskim kazalištima.

Režiju potpisuje Alma Osmanović, a sa mladim glumicama i glumcima na izradi predstave radio je i dramski pedagog Miroljub Mijatović.

Režija: Alma Osmanović

Dramski pedagog: Miroljub Mijatović

Scenografija i kostimi: Alma Osmanović i Miroljub Mijatović

Predstavu izvode: Adna Ajanović, Amina Hasaničević, Melika Huskanović, Tajra Husić, Dea Jurić, Ilma Mahmutović, Adna Marušić, Hana Marušić i Ajdin Mujkić.

Nakon završetka predstave direktor Centra za kulturu Sanel Jalmanović svim polaznicima uručio je diplome o završetku još jednog ciklusa “Škole glume”, a mi s nestrpljenjem iščekujemo novu sezonu i nove predstave u produkciji naše ustanove.

Projekat “Škole glume” je podržalo Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i Federalno ministarstvo kulture i sporta.

 

 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin