Potpisan protokol o saradnji sa BNP Zenica

U Zenici 31.08.2022. godine potpisan je protokol o saradnji između Centra za kulturu Zavidovići i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Protokol su potpisali direktor CZK Zavidovići, Sanel Jalmanović i direktor BNP Zenica, Miroljub Mijatović.

Centar za kulturu Zavidovići u želji proširenja i unapređenja saradnje na zajedničkom djelovanju u polju dramske pedagogije i umjetničkom planu potpisao je protokol o saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem Zenica.

Sporazum je potpisan sa dubokim uvjerenjem da će omogućiti najbolje moguće uslove za edukaciju mladih i saradnju, kako na pozorišnom tako i umjetničkom planu te će time unaprijediti kulturnu saradnju.

Potpisnici protokola pokušat će na dugoročnoj osnovi raditi na razvoju i unapređenju dramsko-pedagoške prakse, kao i na razvoju i jačanju kompetencija voditelja u radu sa mladim ljudima u omladinskom teatru, te na sticanju i učenju o znanju vezanom za razvoj kritičkog mišljenja, kao i osnovama estetske edukacije iz oblasti teatra.

Pored toga, potpisnici protokola nastojat će učestvovati u zajedničkim produkcijama predstava, razmjenjivati premijerno izvedene produkcije kao i razvijati sve druge oblike saradnje od interesa potpisnika.

 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin