Brojne sportske aktivnosti obogatile “Ljeto u gradu 2022”

U periodu od 06. do 18. augusta 2022. godine održano je 19. po redu zavidovićko „Ljeto u gradu“, čiji je pokrovitelj grad Zavidovići, a nosilac aktivnosti Centar za kulturu Zavidovići.

U sklopu ovogodišnje manifestacije realizirane su različite sportske aktivnosti u kojima su učesnice i učesnici pokazali zavidne sportske vještine.

Prva sportska aktivnost u sklopu realizirana je trećeg dana manifestacije. U foajeu Centra za kulturu održan je šahovski turnir gdje su građani imali priliku uživati u šahovskim majstorijama takmičara iz Zavidovića i drugih gradova. Na kraju turnira najboljim pojedincima uručena su priznanja i nagrade.

Sedmog dana manifestacije održan je turnir u streljaštvu u prostorijama Streljačkog kluba Zavidovići. Na turniru je je učestvovao veliki broj takmičarki i takmičara koji su uz pomoć profesionalaca iz SK Zavidovići gađali mete iz vazdušne puške. Pobjednicima turnira uručene su nagrade, priznanja i pokloni bonovi. Sponzor turnira je Snack bar “Mint” koji je za osigurao poklon ponove za najbolje takmičarke i takmičare.

Narednog dana održana je rekreativna gradska biciklistička tura “Biciklistička kritična masa Zavidovići 2022” u saradnji sa BK “Tajan.” Na ovoj programskoj aktivnosti učestvovalo je preko sto biciklista.

Deveti dan manifestacije bio je u znaku sporta posvećen najmlađima. Kroz programsku aktivnost “Rukometašica na dan” profesionalci iz ŽRK Krivaja organizirali su trening na otvorenom za najmlađe uzraste.  Trening je bio otvorenog tipa i priključile su mu se sve djevojčice koje imaju interesovanja za rukomet. Ovaj dan kulturno-zabavne manifestacije “Ljeto u gradu 2022” završili smo sa nogometom. Programska aktivnost Street football turnir privukla je veliki broj omladinaca koji su pokazali zavidne nogometne vještine i družili se sa vršnjacima. Najboljim ekipama su uručeni pehari, priznanja i nagrade.

U sklopu 12. dana manifestacije  program smo započeli turnirom u PlayStationu.  Uživali smo u vještim potezima i napetim utakmicama u FIFI 2022. Pobjednicima su uručene diplome, pehari i prigodne nagrade.

Dan smo nastavili sa turnirom u stonom tenisu. Veliki broj prijavljenih takmičara, mnogo dobrih poteza i poena, kao i napetih mečeva. Pobjednicima su uručene, diplome, pehari i poklon bonovi u restoranu “Avangrade” koji je ujedno i sponzor ovog turnira. Cjelokupni turnir je organiziran uz pomoć Auto škole “Zeleni val” PAJO, Prve osnovne škole Zavidovići, Osnovne škole Gostović i Obrta “Musa.”

Ovogodišnja manifestacija realizirana je kroz raznolik programski sadržaj kojeg su obogatile brojne sportske aktivnosti u kojima su učestvovali brojni takmičari i takmičarke. Značajan odziv i pozitivne povratne reakcije na programske aktivnosti predstavljaju razlog za zadovoljstvo i ponos.

Cjelokupna manifestacija podržana je od strane brojnih sponzora koji su uz pokroviteljstvo grada Zavidovića pomogli organizaciju ovogodišnjeg Ljeta u gradu. Ovim putem im se zahvaljujemo.

S ponosom 18. augusta 2022. godine ispratili smo ovogodišnje Ljeto u gradu, a sa nestrpljenjem i spremnošću dočekujemo jubilarno 20. Ljeto u gradu naredne godine.

 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin