Nastavljena tradicija: Mladi glumci u Kamenici po četvrti put

U organizaciji Centra za kulturu Zavidovići je uspješno održan 4. Glumački kamp „Kamenica 2022“ 18. i 19.06.2022. godine na izletištu Kamenica.

Mladi glumci i glumice iz Maglaja, Zavidovića i Zenice su kroz interaktivne radionice koje su vodili dramski pedagog Miroljub Mijatović i kulturolog Elmin Fehrić  razvijali dramske i životne vještine.

Kamp je organiziran s ciljem kreiranja pozitivnog pristupa razvoju mladih glumica i glumaca kroz jačanje njihovih dramskih i životnih vještina i ostvarivanja pozitivnih rezultata kroz povezivanje i saradnju mladih iz različitih zajednica.

Mladi su imali priliku učiti praktično i iskustveno te će stečena iskustva, znanja i vještine moći primijeniti kroz rad u svojim školama glume.

Ovogodišnji, 4. Glumački kamp „Kamenica 2022“ podržali su: Grad Zavidovići, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Agencija lokalne demokratije Zavidovići, Auto-škola “Pauk” Zavidovići i UR “Dom kulture-I”.

 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin