Predstava “Ko je lud” u dva termina igranja oduševila zavidovićku publiku

Pozorišna predstava “Ko je lud” koja je nastala u režiji Mirze Begovića, a čije uloge tumače Adem Smailhodžić i Zlatan Školjić prvu svoju izvedbu u Zavidovićima je imala 22.12.2023. godine i u prepunoj velikoj sali oduševila zavidovićku publiku.

Nakon odigrane prve predstave na mnogobrojne upite odigrana je i druga izvedba, 03.01.2024. godine, s tim da ovoga puta nažalost nisu svi mogli da uđu u veliku salu i pogledaju predsatvu. I ovoga puta interes naše zavidovićke, ali i publike iz susjednih gradova je bio izuzetno velik.

Radnja predstave prati čovjeka koji dolazi kod psihologa. Ko je lud: čovjek od psihijatra traži uvjerenje da nije lud. Birokracija je luda-„ganjajući papire“ je poludio. Naša svakodnevnica. Borba sa birokracijom.

Naizgled jednostavan zadatak pretvara sa u ispit u kojem se više ne zna ko je lud. U ovoj komediji karaktera se na jedan duhovit način prikazuje sav besmisao “ganjanja papira” koji je manje više sličan u svim gradovima Bosne i Hercegovine. Kroz smijeh i komediju govorimo o gorućem problemu onoga gdje mi danas živimo, našeg društva, ali na jedan vrlo duhovit, inteligentan način progovaramo o mjerama i granicama ljudske banalnosti i svijesti, na šta je to sve čovjek spreman.
Teatarska revija”Četvrtkom u pozorište”
Pokrovitelj:MINISTARSTVO CIVILNIH POSLOVA BiH
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin