“Ljeto u gradu 2023.”-Književno veče

Iza nas je prva noć kulturno-zabavne manifestacije"Ljeto u gradu 2023."
Ljubitelji pisane riječi uživali su u književnoj večeri i promociji knjige”Godine u vladavini ćilibara” autora Šemsudina Gegića.
Na samom početku prisutne je pozdravio i zaželio dobrodošlicu direktor JU “Kulturno-sportski centar” Zavidovići Sanel Jalmanović, čime je ovogodišnje “Ljeto u gradu” bilo i otvoreno.
Nakon direktora prisutnim se obratio i sam autor:
“Oni koji me poznaju znaju da ja ne volim klasične promocije knjiga, volim da razgovore vodim spontano, i da o djelu koje ja napišem pričate vi. S ponosom ističem gdje god da dođem da sam rođen u jednom malom mjestu zvanom Dolina nedaleko od Zavidovića. Iako sam kao dijete napustio ovaj grad u njemu i danas imam veliki broj prijatelja i rodbine, i rado se uvijek vraćam svome gradu. Ovu moju zadnju knjigu sam pisao punih pet godina, i pisao sam je u teškim uslovima. Bolest sa kojom se borim posljednjih pet godina dala mi je neku novu snagu, stekao sam brojna prijateljstva, obišao brojne države i gradove, i tu ja vidim moju pobjedu. Večerašnjom promocijom završavam ovogodišnju turneju i promociju romana”Godine u vladavini ćilibara” upravo u gradu za koji sam emocionalno puno vezan.”
Prisutni su osim promocije knjige imali priliku pogledati i dokumentarac”Dječak u ratnom filmu”čiju režiju potpisuje upravo Šemsudin Gegić.
Osim autora u promociji knjige su učestvovali i Enes Bajrić i Enis Bato Hasandžiković koji su na sebi svojstven način predstavili autora i djelo.
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin