Odigrana hit komedija “Šund naš svagdašnji”

Komedijom "Šund naš svagdašnji" zatvorena teatarska revija "Četvrtkom u pozorište"

Dana 23.12.2022.godine  u okviru teatarske revije “Četvrtkom u pozorište” u velikoj sali Centra za kulturu odigrana je hit komedija “Šund naš svagdašnji”autora Roberta Krajinovića.

” Šund naš svagdašnji ” je komedija s elementima farse i parodije,  koja na šaljiv i duhovit način, s dosta pjevanja i plesa, prikazuje  sav šund i kič kojim smo svakodnevno okruženi.

Ova predstava na zabavan način prikazuje današnju društvenu zbilju i parodira  sve društvene anomalije kojima smo preplavljeni u raznim medijima.  Radnja predstave “Šund naš svagdašnji” je smještena u studio lokalne televizije. Lijepa televizijska voditeljica Lana Pišček u svojoj emisiji, kolažnog karaktera, ugošćuje razne tipove gostiju: od novopečenog političara parlamentarnog zastupnika, preko mladog pobjednika talent showa, do samoprozvane kraljice Instagrama.
Predstava prati niz komičnih pjevačkih i plesnih nastupa spomenutih gostiju i djeluje nam sve poznatom, ali svaka sličnost sa stvarnim likovima je namjerna, uz smijeh poručuje režiser Robert Krajinović, višestruko nagrađivani glumac i prvak drame Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici .
Predstava je nastala u produkciji Adam scene iz Zagreba, i do sad je doživjela pedesetak izvođenja u Zagrebu, širom Hrvatske te u Austriji, gdje se skoro uvijek tražila karta više. U predstavi glume Robert Krajinović, Monika Mihajlović ( poznata po tv serijama ” Kud puklo da puklo ” i ” Tajne ” ) i  Adam Končić ( stalni član glumačkog ansambla Komedija u Zagrebu ) , a glasom sudjeluju Tarik Filipović, Ana Begić Tahiri, Helena Kovačić i Vedran Mlikota.
Teatarska revija “Četvrtom u pozorište” je projekat koji je dijelom finansiran od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta i  Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin