Filmovi “Dječak delfin” i “Praznik rada” u Centru za kulturu

Dana 18.11.2022. godine u Velikoj sali Centra za kulturu prikazana su dva filma, jedan za našu najmlađu raju i jedan za odrasle.

“Dječak delfin”
Nakon pada aviona u more, delfin Danilo spašava malog dječaka iz pobješnjelih talasa.
Od tada, prijatelji, skoro braća, bezbrižno odrastaju zajedno u čarobnim morskim dubinama. Sve dok jednog dana mir njihovog radosnog malog svijeta ne uništi zla hobotnica. On protjeruje dječaka na kopno, gdje će morati da nauči da živi među ljudima i shvati tajnu svog porijekla. Novi prijatelj, dobrodušni kapetan i delfin Danilo pomoći će dječaku da se nosi sa svim nedaćama – bilo na dnu mora ili na misterioznim dalekim ostrvima. Na tom putu, očekuju vas fantastične avanture.
U filmu “Praznik rada” radnja je fokusirana na tipičnu sarajevsku mahalu, u ovom slučaju Bjelave. Ono što spaja šarolike likove je zajednička priprema za tradicionalno obilježavanje Praznika rada, uz roštilj i druženje. Ali ugodu narušava saznanje da je jedan od komšija uhapšen – optužuju ga za ratni zločin.
🔹Jesmo li dovoljno osviješteni da sagledamo i prihvatimo istinu, ma koliko bolna ona bila – pitanje je koje se postavlja nakon gledanja filma.
Na oba filma Velika sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a priliku za novi film naši posjetioci će imati već 8.12. 2022. godine kada će se prikazivati crtani “Mačak u čizmama” i horor “Osmijeh”.
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin