Premijera filma “AMANET”

U prepunoj sali zavidovićkog Centra za kulturu dana 2.11.2022. godine održana je  premijera bosanskohercegovačkog filma “Amanet”, a glumačka postava koja se poklonila publici po završetku projekcije nagrađena je velikim aplauzom kao zahvalu za više od 90 minuta kvalitetnog bh. filma koji, kako su kazali, ima dušu.
Prije same projekcije,u maloj sali Centra za održana je press konferencija.
Glumačka ekipa, ali i ekipa iza kamere filma, s ponosom su sinoć kazali da su napravili film koji ne govori o teškim temama, već o ljubavi, tradiciji, prijateljstvu, a sve to protkano smijehom koji prati radnju od početka do kraja.
Međutim, najveće oličenje ovog filma je to da je ovo 100-postotni bosanskohercegovački film, odnosno, da nijedna klapa nije snimljena van BiH, ali ni poslana van BiH na korekciju ili postprodukciju, kazao je to medijima montažer Nevres Softić.
Scenarista i redatelj Mirza Begović je kazao da je ovo ispunjenje njegovog dječačkog sna te da je nakon svega sretan zbog prijateljstava i saradnje s ekipom koja je imala razumijevanja i ušla u ovaj projekt gdje su radili za ne tako velike honorare s obzirom da film nije imao unaprijed određenu i osiguranu finansijsku konstrukciju.
Zbog velikog interesovanja za film zavidovićka publika je priliku da pogleda ovaj izuzetno kvalitetan film imala i 3. i 4. novembra u dva termina, od 18:00 i 20:00 sati.
Ukupan broj gledalaca koji je pogledao film “AMANET” u Centru za kulturu je oko 2000.
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin