Održana promocija monografije “Zavidovićka kuća kulture” autora Dragana Šimšića i Sanela Jalmanovića

Centar za kulturu je sklopu obilježavanja 65 godina postojanja i rada kroz svoje aktivnosti realizovala tri, za našu ustanovu vrlo bitna događaja.
Po prvi put smo producirali profesionalnu predstavu (“Žena koja je skuhala svog muža”), snimili pjesmu “Dom kulture” i sinošnjom promocijom knjige-monografije “Zavidovićka kuća kulture”na svečan način obilježili značajan jubilej, 65 godina postojanja naše ustanove.
Ideja za pisanje monografije “Zavidovićka kuća kulture” nastala je prije tri godine kada su autori prof. Dragan Šimšić i direktor Centra za kulturu Sanel Jalmanović odlučili da dokumentaciju o našoj ustanovu koja je bila pohranjena u različitim bibliotekama, arhivima, muzejima širom Bosne i Hercegovine kompletiraju u jednu cjelinu, i nakon tri godine, sinoć 17.5.2022. u Konferencijskoj sali Centra za kulturu održana je promocija knjige-monografije “Zavidovićka kuća kulture” pomenutih autora.
Monografija je metodično i cjelovito djelo kulturnog nasljeđa općine Zavidovići, i temelji se na vjerodostojnim dokumentima koji svjedoče kulturnoj baštini našega grada.
Zahvaljujemo se prvenstveno autorima prof. Draganu Šimšiću i direktoru Sanelu Jalmanoviću na ovoj, za naš grad izuzetno bitnoj monografiji, hvala i našim prijateljima koji su sinoć podržali i posjetili promociju, kao i sponzorima koji su omogućili da ova monografija ugleda svjetlo dana.
Izdavač monografije je JU”Centar za kulturu” Zavidovići, lektor prof. Dragan Šimšić, recenzent prof. dr. Refik Ćatić, tehnička obrada i izdavač OR”Kompa” Zavidovići.
Hvala: Grad Zavidovići, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Fondaciji za izdavaštvo Sarajevo, Ena-tex Kovači, EF tim Tuzlić, Metal Z, Privatna specijalistička ordinacija dr. Ćebić, JU”Javna biblioteka”Zavidovići, OR”Kompa”.
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin