U Konferencijskoj sali Centra za kulturu održane radionice”Ekologija kroz dramsko-pedagoške tehnike”

U petak i subotu 19-20.novembra u Konferencijskoj sali Centra za kulturu održane su radionice pod nazivom “Ekologija kroz dramsko-pedagoške tehnike”.
Učesnici radionica su bili učenici Prve i Druge osnovne škole, kao i članovi “Škole glume” Centra za kulturu, mlađa i starija grupa.
Jedan od ciljeva projekta jeste povećanje broja mladih ljudi koji će koristeći dramsko-pedagoške tehnike lakše spoznati probleme i ekološke pojmove razvijajući kritičko mišljenje i povećanje odmaka od klasičnog ex-katedra poučavanja uz potpunu participaciju djece i mladih.
Dugoročnim praćenjem obrazovnih procesa u školama općine Zavidovići, sa posebnim akcentom na kvantitet potencijalnih budućih projekata koji se bave ekologijom, učenjem o zdravom životnom okruženju unutar zvaničnog obrazovnog sistema bit će nam indikator uspjeha našeg projekta.
Voditelji radionica su bili Miroljub Mijatović, dramski pedagog, Adna Hasanić, glumica Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Ermina Nišić, rukovodilac Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP Zenica, i Alma Osmanović, asistent pri “Školi glume”.
Zahvaljujemo se učenicima Prve i Druge osnovne škole, našim polaznicima “Škole glume”, voditeljima radionica koji su na nešto kreativniji način pokušali skrenuti pažnju na značaj i važnost očuvanja okoline, te pri tome nudeći primjere uspješnih modela i tehnika i ukazujući na opasnosti trenutnog ponašanje i ophođenja prema prirodi.
Pored ovog, učenici Druge osnovne škole učestvuju i u projektu podržanog od strane CPCD-a pod nazivom “Misli o prirodi”.
🔴Pokrovitelj projekta:Ministarstvo za prostorno uređenje,promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin