Veliki interes zavidovićke publike za film “Toma”

Zavidovićka publika uživala u filmu "Toma" koji se prikazivao u Velikoj sali Centra za kulturu

Film “Toma” koji obara sve rekorde gledanosti kako u našoj zemlji, tako i u regionu gostovao je i u našoj ustanovi.

Epitete koji je donio sa sobom, kao jedan od najboljih filmova ikada sa ovih prostora, zavidovićka publika je mogla samo da potvrdi.

Dva dana koliko je trajala projekcija filma, u terminima od 18:00 i 20:30 sati učinili su da je film “Toma” jedan od najgledanijih događaja u našem gradu posljednjih nekoliko godina.

Film “Toma” je  jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Toma je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po  njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje liječenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Svi oni koji su imali priliku da pogledaju film pričali su o filmu  samo u superlativu, od glume, pjesme, tuge,  smijeha, sve je jednostavno bilo savršeno.

 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin