Završen 4.Međunarodni film festival ekologije i sporta”Voda i čovjek”

Centar za kulturu Zavidovići  i sportski naučno istraživački klub “Atom” Zavidovići i ove godine su organizovali 4. po redu Međunarodni film festival ekologije i sporta “Voda i čovjek“.

Festival je počeo u petak,4.12.2020.godine u 9:30 sa održavanjem okruglog stola, na temu: „Stanje vodozaštitnih zona izvorišta Suha i Duboka Tajašnica“.

Festival je nastavljen isti dan kada je u foajeu Centra za kulturu postavljena izložba fotografija, a nakon toga uslijedila je projekcija filmova u Konferencijskoj sali Centra za kulturu.

Na Festival je pristiglo veliki broj kvalitetnih i zanimljivih fotografija i filmova, i žiri je imao težak zadatak da proglasi najbolje.Ipak, kako organizatori na samom  otvaranju Festivala rekoše svi su pobjednici samom činjenicom da vole sport i prirodu, neko je ipak morao biti proglašen najboljim.

U kategoriji najbolja fotografija-ekologija

1.mjesto Emir Balić

  1. mjesto Ajna Razić
  2. mjesto Samir Džanan

U kategoriji najbolja fotografija –sport

      1.mjesto Sara Begić

  1. mjesto Emir Balić
  2. mjesto Božidar Bole Radomirović

U kategoriji najbolji film-ekologija

1.mjesto Zoran Burazerović

2.mjesto Armin Mehmedović

3.mjesto JU Gradski dječiji vrtić Zavidovići

U kategoriji najbolji film-sport

1.mjesto– Emir Balić

2.mjesto Deni Zgonjanin

3.mjesto  Emir Balić

Česititamo svim učesnicima Festivala, i zahvaljujemo se svima koji su učestvovali i koji su dali svoj doprinos da priča o značaju vode stigne do što većeg broja ljudi.

Ovogišnji Festival su podržali:

MINISTARTVO ZA PROSTORNO UREĐNJE, PROMET I KOMUNIKACIJE I ZAŠTITU OKOLINE ZE-DO KANTONA, MINISTARTVO ZA OBRAZOVANJE, NAUKU, KULTURU I SPORT ZE DO KANTONA, I OPĆINA ZAVIDOVIĆI.

Vidimo se iduće godine, na 5.Međunarodnom film festivalu ekoligije i sporta“Voda i čovjek“.

 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin