Održan 7.Festival dječijeg teatra

U subotu, 14.12.2019. u Velikoj sali Centra za kulturu održan je 7.Festival dječijeg teatra, pobjednici Festivala su učenici Druge osnovne škole sa igrokazom "Jednom davno, davno".

U subotu, 14.12.2019. u organizaciji Centra za kulturu,  edukaciju i kreativni razvoj održan je Festival dječijeg teatra, sedmi po redu. Učešće su uzeli učenici osnovnih škola sa područja općina Zavidovići, Maglaj i Doboj Jug. Djeca su svoje škole predstavila igrokazima, a glumačke talente ocjenjivao je stručni žiri koji je dodijelio pojedinačne i grupne nagrade.
Najbolji igrokaz Festivala je “Jednom davno, davno” Druge osnovne škole iz Zavidovića.
Nagradu za najbolju žensku ulogu osvojila je Merjem Osmić, a za najbolju mušku ulogu Enver Imamović.
Najzanimljivija priča prema ocjeni žirija bila je “Prijatelji sa facebooka” Osnovne škole “Hajderovići”. Najbolju kolektivnu igru prikazali su učenici Osnovne škole “21.mart” Matuzići sa igrokazom “Pepeljuga”, dok su najbolje kostime imali učenici Osnovne škole “Maglaj”, igrokaz “To je moja Bosna”. Nagrada za scenografiju pripala je Prvoj osnovnoj školi iz Zavidovića, igrokaz “Tuđina”. Nagradu za inovaciju i originalnost pripala je Drugoj osnovnoj školi.
Čestitamo svim učenicima i njihovim nastavnicima.
U revijalnom dijelu programa publici su se predstavili mališani iz Gradskog dječijeg vrtića Zavidovići i vrtića “Mašta” te učenici osnovnih i srednjih škola.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin