Predstava”Toksini” u Centru za kulturu

U petak, 22.11.2019.godine u 19:30 sati, po prvi put imat ćemo priliku da pogledamo predstavu nastalu u produkciji Kulturne scene"Male stvari "iz Trebinja, i koproducenata pozorište"FEDRA" Bugojno i Gradskog pozorišta Trebinje.

U petak, 22.11.2019.godine u 19:30 sati, po prvi put imat ćemo priliku da pogledamo predstavu nastalu u produkciji Kulturne scene”Male stvari “iz Trebinja, i koproducenata pozorište”FEDRA” Bugojno i Gradskog pozorišta Trebinje.
Predstava “TOKSINI” obiluje obrtima, intrigantnim situacijama u kojima gledalac nalazi prostor za razmišljanje, ali i za smijeh, tugu i suštinsku zabrinutost nad sobom u vremenu u kome još uvijek udišemo vazduh i grijemo se toplinom sunca.

Dramu ”Toksini” čini pet tematski i žanrovski različitih, ali u krajnjem sagledavanju “toksičnog”, povezanih priča. To su priče koje snažnim crnohumornim, dramskim, pa i tragičkim akcentom zalaze i razotkrivaju suštinu današnjeg života kroz koji nas svakodnevni usvojeni „standardi“ nagrizaju kao hrđa, čineći da zaboravljamo bitnost i suštinu našeg ovozemaljskog kratkog bitisanja nesvjesno ili svjesno, svejedno je, gubeći osjećaj za dobro, ljubav, empatiju, požrtvovanje, za lijepo, za moralno… pretvarajući se u čovjeka koji ubrzano stremi ljušturi nagrađenoj nepotrebnim i površnim užicima lišenoj duha i emocija.

Predstava je rađena u saradnji sa Narodnim pozorištem Republike Srpske. U predstavi igraju Senad Milanović i Željko Milošević, a režiju potpisuje Ivan Žućo Tomašević.

 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin