Nova predstava iz Centra za kulturu Zavidovići

Nakon premijernog i repriznog igranja predstave Taksimetar,u subotu, 12. oktobra očekuje nas nova predstava nastala u saradnji Centra za kulturu Zavidovići i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Predstava “A gdje je Nataša?” je nastala po drami “Ja ili neko drugi” Maje Pelević, a koja je inspirisana istinitim događajem koji se dogodio 1998.godine u Austriji.
Nataša je imala samo deset godina kada ju je čovjek po imenu Volfang Priklopil zgrabio i oteo. Silovao ju je, izgladnjivao, tukao i psihički maltretirao sve dok nije pobjegla 23. augusta 2006. godine. Nakon njenog bijega Volfagang se bacio pod voz. Nataša je većinu djetinjstva provela zatočena u njegovoj kući koju je nedavno i naslijedila.
Kako su ovu istinitu priču ispričali i odigrali članovi “Škole glume” Centra za kulturu i članica Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a iz Zenice, imate priliku PREMIJERNO pogledati u subotu, 12.10.2019. u 19:30 sati.
Dođite i podržite mlade glumce koji su svoje ljeto proveli u Centru za kulturu da bi nam ispričali priču o Nataši i njezinoj otmici.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin