Rock grupa”Morgendust”u Kulturno-sportskom centru

Srijeda, 26.04.2023. od 20:30 sati

Sastav Morgendust uskoro kreće na malu turneju, te će po prvi put svirati u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

Iako postoje tek par godina, bend je već dobio nagradu Best of Europe u kategoriji European Rock od Intercontinental Music Awards iz Amerike. Dario Pozderski, basista i jedan od osnivača benda, priča nam o nastanku Morgendusta, te njegovoj vezi sa Bosnom i Hercegovinom.

“Kada sam devedestih stigao u Holandiju, našao sam bend PTS, i svirali smo sa Marillion na turneji, objavili par relativno uspješnih albuma, i tako. Nakon par godina pauze, pričao sam sa gitaristom i pjevačem da nas trojica opet nešto radimo zajedno, a ne samo napravimo neki reunion. Imali smo već nekih ideja, i tako, malo po malo, bend je kompletiran sa mojim sinom Patrickom na bubnjevima” – priča nam Dario.

Morgendust objavljuju EP 2019. godine, a onda njihove planove, kao i brojim kolegama širom svijeta, kvari pandemija COVID-19. U martu ove godine su objavili svoj prvi album Morgendust, koji je prethodno imao radni naziv New Land Is All We Hope For, što su odbacili zbog predugog imena.

“Dugo smo se mučili oko imena, i na kraju odlučili za kliše – naziv benda, naziv prvog albuma (smijeh). Ali ako bolje poslušaš tekstove na albumu, govore između ostalog i o novoj planeti, novom mjestu za sve normalne i dobronamjerne ljude na ovom svijetu. Možda naći bar neko mjesto gdje ovi nenormalni nisu najglasniji, možda nešto u tom smislu” – kaže Dario.
(Izvor: radiosarajevo.ba)
Srijeda u 20: 30 sati
Lokacija: Kulturno-sportski centar Zavidovići
Organizator: Kulturno-sportski centar Zavidovići
Ulaz: Besplatan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin